در این قسمت ما می خواهیم اطلاعاتی در مورد نرم افزار هایی که برای هک وجود دارن به شما معرفی کنیم
نرم افزارهای هک
هیچ نرم افزار و اصولا هیچ سیستمی که توسط بشر طراحی و ساخته می شود خالی از اشکال و ایراد نیست . سیستم عامل ها هم از این قانون مجزا نیستند .
هنگامی که یک سیستم عامل طراحی و ساخته می شود به مرور زمان هکر ها با آزمایش و بررسی آن پی به ایرادات (Bugs) و رخنه هایی (Wholes) در آن خواهند برد . آنها می توانند از این ایرادات ناخواسته استفاده کنند تا به سیستم هدف دسترسی ایجاد نمایند .
در مورد چگونگی حفاظت از سرویس های موجود در سیستم عامل ها و برطرف کردن رخنه ها و ایرادات در بخش های بعد بحث خواهد شد .
با این حال ، روش اصلی و مورد پسند بیشتر مهاجمان ، اجرای نرم افزارهای مخرب بر روی سیستم هدف جهت ایجاد دسترسی به آن است.
در این روش ممکن است مهاجم از رخنه های امنیتی و سرویس های موجود نیز بهره ببرد ، ولی تنها در صورتی موفق به نفوذ قطعی و پایدار خواهد شد که بتواند نرم افزار مخرب خود را بر روی سیستم هدف به اجرا در آورد .
در این بخش در مورد نرم افزار های مخرب یا به اصطلاح نرم افزار های هک بحث می کنیم .
نرم افزارهای مخرب انواع بسیار زیادی دارند . در مورد انواعی از آنها همانند تروجانها ، ویروس ها و جاسوس افزارها به دلیل اهمیت بخش مجزایی در نظر گرفته شده .
تروجان ها (Trojans) نرم افزارهایی هستند که هرگاه بر روی کامپیوتر هدف به اجرا در آیند درهای نرم افزاری را به روی مهاجم می گشایند . مهاجم می تواند اطلاعات سیستم را سرقت کند یا تغییراتی در آنها به وجود آورد .
همچنین می تواند به طور نامحسوس طریقه استفاده از کامپیوتر هدف را زیر نظر بگیرد . در بخش تروجان ها در باره این نرم افزارهای مخرب بیشتر بدانید .
جاسوس افزارها (Spy wares) نرم افزارهایی هستند که به طور خودکار به کسب اطلاعات از کامپیوتر هدف می پردازند و این اطلاعات را برای استفاده در اختیار مهاجم قرار می دهند . بعضی از جاسوس افزارها می توانند کلیدهای فشرده شده بر روی صفحه کلید را ثبت کنند و به این طریق مهاجم به کلمات عبور و شماره کارتهای اعتباری دست می یابد . جهت کسب اطلاعات به بخش جاسوس افزارها رجوع شود .
تبلیغ افزارها (Ad wares) نرم افزارهایی که با اجرا بر روی کامپیوتر شما به صورت آزاردهنده ، تبلیغاتی را در سیستم عامل و یا مرورگر اینترنت به نمایش در می آورند . این تبلیغات ممکن است جنبه هرزه نگاری داشته باشند . درباره تبلیغ افزارها نیز در بخش جاسوس افزارها توضیح داده شده .
پایش افزارها (Track Wares) در واقع گونه ای از جاسوس افزارها هستند . وظیفه آنها کنترل فعالیت کاربر یک کامپیوتر است . این کنترل می تواند شامل ثبت نرم افزارهای اجرا شده ، سایتهای مشاهده شده و کلیه موارد دیگر استفاده از یک کامپیوتر باشد .
دسته ای از پایش افزارها نیز از طرف شرکت های معتبر نرم افزاری و با هدف ایجاد کنترل والدین بر روی فرزندان در هنگام استفاده از کامپیوتر ، تولید شده اند .
ولی حتی همین دسته نیز با وجود اینکه هدف از تولید آنها مثبت بوده می توانند توسط افراد سودجو مورد استفاده منفی قرار بگیرند . ویروس ها (Viruses) نرم افزارهای مخربی هستند که معمولا کامپیوتر خاصی را به عنوان هدف مورد تهاجم قرار نمی دهند و هدف آنها هر کامپیوتری است که بتوانند آن را آلوده کنند .
ویروس ها می توانند در کار سیستم عامل اختلال ایجاد کنند و یا اطلاعات الکترونیک را تخریب کنند . وجود ویروس در سیستم می تواند سرعت آن را کاهش دهد و یا باعث به وجود آمدن خطاهای عجیب شود . در بخش ویروس ها اطلاعات بیشتری را در این مورد خواهید یافت .
کرم ها (Worms) نرم افزار هایی هستند که سرعت تکثیر بسیار بالایی دارند و بیشتر در دسته ویروس ها مورد بررسی قرار می گیرند .
این نرم افزارها معمولا از طریق ایمیل (Email) و یا از طریق وب سایت های آلوده و با استفاده از رخنه های امنیتی منتشر می شوند . کرمها هنگامی که یک کامپیوتر را مورد تهاجم قرار دادند با استفاده از آدرس های ثبت شده در نرم افزار آوت لوک خود را در قالب نامه های الکترونیکی از طرف هدف به سایرین پست می کنند و به این طریق تکثیر می یابند . کرم ها با سرعت تکثیر بالای خود باعث افت سرعت شبکه ها و سیستم های کامپیوتری می شوند .
به طور کل کرم ها نرم افزارهای تکثیر شونده ای هستند ولی ممکن است بعضی از آنها همانند ویروس ها به تخریب نرم افزارهای سیستم هدف بپردازند . در مورد کرم ها نیز در بخش ویروس ها صحبت می شود .
کدهای مخرب (Macros) این کدها می توانند در قالب ماکرو ها در فایلهایی نظیر فایل های ورد پنهان شوند و به این طریق شما از طریق مشاهده صفحه آلوده این کد ها را بر روی کامپیوتر خود به اجرا در خواهید آورد . ماکرو ها از طریق ضد ویروس ها قابل شناسایی هستند و گستردگی چندانی ندارند .
شماره گیر ها (Dialers) نرم افزارهایی هستند که با نصب بر روی سیستم عامل ، چنانچه فرد از اینترنت تلفنی استفاده می نماید و یا از طریق مودم (Modem) به خط تلفن دسترسی دارد ، بدون اجازه ، از طریق شماره گیری سعی در برقراری ارتباط با سرور خود خواهند نمود .
اینگونه نرم افزارها در بیشتر موارد از طرف سایتهای هرزه نگاری منتشر می شوند . از آنجایی که سرور سازنده این نرم افزارها در کشورهای متفاوتی قرار دارد ، هنگامی که موفق به شماره گیری می شوند باعث خواهند شد هزینه مکالمات خارج از کشور برای خط تلفن فرد محاسبه شود .
ممکن است شماره گیر ها در قالب نرم افزارهایی که از طرف اینگونه وب سایتها جهت دانلود در اختیار عموم قرار داده شده ، پنهان شده باشند .
شماره گیر ها از طرف ضد ویرس ها و ضد جاسوس افزارهای معتبر قابل شناسایی هستند و نسبت به سایر خطرات اینترنتی گستردگی فراوانی ندارند .
نرم افزارهای جوک (Joke Programs) نرم افزارهایی که فقط اسباب مزاحمت و دردسر هستند و به خیال سازندگانشان نرم افزارهای خنده دار و جالب . ممکن است رنگ صفحه نمایش شما را از طریق سیستم عامل نگاتیو کنند .
ممکن است هنگامی که می خواهید بر روی یکی از دکمه های سیستم عامل کلیک کنید دکمه محو شود و .... بسیاری از آنها در بطن شوخ طبعانه خود ممکن است نرم افزارهای مخرب تری را پنهان کرده باشند . گسترش این دسته از نرم افزارهای مخرب نسبتا کم است و به راحتی از طریق ضد ویروس ها شناسایی می شوند .
نرم افزارهای دسترسی از راه دور (Remote Access) در ابتدا دسته ای از این نرم افزارها طراحی شدند تا به کاربران اداری و خانگی این امکان را بدهند که از محل کار خود به کامپیوتر خانه و یا بلعکس متصل شوند و از این طریق به فایلهای خود دسترسی داشته باشند . نمونه هایی از این نرم افزارها نظیر PC Anywhere هنوز هم وجود دارند . اما نمونه های مخربی نیز ساخته شد که امکان دسترسی به فایلها را به هکرها می دهند.
در ضمن همان نسخه های معروف نیز چنانچه بدون تمهیدات امنیتی و رمز نگاری مورد استفاده قرار گیرند می توانند حفره امنیتی بزرگی برای یک سیستم باشند . بیشتر این نرم افزارها از طریق ارتباط تلفنی کار می کنند . در این صورت باید حتما فهرست کاربران به همراه کلمه عبور تهیه شود تا با هر تماس از طرف یک کامپیوتر غریبه ، امکان دسترسی به اطلاعات ، مقدور نباشد .
انواع دیگری از نرم افزارهای مخرب نیز وجود دارند ولی مهم ترین نرم افزارهای مخرب تروجان ها (Trojans) ، جاسوس افزار ها (Spy wares)، ویروس ها و کرم ها (Viruses) & (Worms) هستند و به همین دلیل به آنها بیشتر خواهیم پرداخت .